“O koltuğu boşuna işgal etmeyin!”
Muharip Gaziler ve gazi çocukları, bir TV kanalındaki canlı yayında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam hakkında serzenişte bulundu.
Bengütürk TV’de dün akşam yayınlanan “Buyrun Konuşalım” adlı programa telefonla bağlanan Gaziler ve gazi çocukları hak taleplerine duyarsız kaldığı gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan şikayet ettiler.
“TALEPLERİMİZE DUYARSIZ KALDI”
Geçtiğimiz günlerde TBMM önünde toplanıp eylem yapan gaziler ve gazi çocukları adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Uğur Gazi Yorgun, Esra Yıldız’ın sunduğu programa telefonla bağlandı ve “Derdimizi Bakan İslam’a da anlatmaya çalıştık. Kendisine uzun zamandan beri tweetler atıyoruz. Hak taleplerimize duyarsız kaldı. Seçilmiş kişiler sorunlarımıza duyarsız kalacaklarsa, oturdukları o koltukları da işgal etmesinler” dedi. Yorgun şöyle konuştu:
“MÜCADELEMİZDE ISRARCIYIZ”
“Ben bir gazi çocuğuyum. Gaziler ve gazi çocukları olarak haklarımız ve istihdam taleplerimiz konusunda ısrarlıyız ve bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde TBMM önünde toplandık ve siyasetçilerle Hükümet yetkililerinin sesimizi duymalarını istedik. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemiz sürecek”.
“DERNEKLER HÜKÜMETİN AVUKATI GİBİ”
Uğur Gazi Yorgun telefon bağlantısında ayrıca, bazı gazi derneklerinin Hükümetin avukatı gibi davrandığını ileri sürünce, program konuğu olan dernek yöneticilerinden bu sözlerine eleştiri geldi. Yorgun “Anayasanın 10 ncu maddesi bazı hükümler içeriyor. Bugün kaçakçılık yapanlara bile istihdam imkanı verilirken, bize neden verilmiyor? Haklarımızı savunmakla yükümlü olan dernekler, maalesef Hükümetin avukatı gibi konuşuyor” deyince, konuk dernek başkanı şu cümlelerle tepki gösterdi:
“HEPSİNİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ”
“Hiçbir gazi derneği Hükümetin avukatı gibi davranmaz, konuşmaz. Çalmadığımız kapı, dolaşmadığımız milletvekili kalmadı. Gazilerin de bir onuru ve gururu var. Sorunlarımızla ilgilenmeyen kim varsa hepsini Allah’a havale ediyoruz. Telefona bağlanan kardeşimiz bir Kore Gazisiydi. İyi araştırsın. Kore Devleti onlara her türlü imkanı sağlıyor. Gazi derneklerine de lütfen haksızlık etmesin”.
Türkiye’de 2004 itibariyle 53 bin gazi olduğunu ifade eden konuk dernek yöneticisi “Bize kayıtlı 9 bin Kore Gazisi ve 32 bin Kıbrıs Gazisi var. Hepsinin haklarını korumak adına mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu.
“ÇÖZÜM YERİ TBMM”
Programda sorunun tek çözüm merciinin TBMM olduğu konusunda görüş birliğine varılırken, gazi ve yakınlarının mücadelelerinin sonuna dek süreceği vurgusu yapıldı.
Hatırlanacağı gibi muharip gazilerin çocuklarına hak tanınmasını isteyen muharip gazi yakınları, Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) önünde eylem gerçekleştirmiş, Meclis girişinde toplanan grup üyeleri, ‘Başbakan\'la görüşmek istiyoruz’, ‘Muharip gazi yakınları adalet istiyor’ pankartları açmıştı.
Grup adına basın açıklaması yapan muharip yakını Uğur Gazi Yorgun ise, gazi yakınlarına verilen hakkın, savaşa katılan babalarının herhangi bir organ kaybı yaşamadıkları için kendilerine verilmediğini söylemiş, gazi ayrımcılığının kaldırılmasını isteyerek, muharip gazilerin de psikolojik sıkıntılar yaşadığını belirtmişti. Yorgun ayrıca, Devletin konuyla ilgili çalışma yapması talebinde bulunmuştu.